Coronavirus,  Híreink

Tisztelt Szülők!

Mint arról bizonyára értesültek, a koronavírus elleni védekezés intézkedéseként Orbán Viktor Miniszterelnök Úr bejelentette, hogy hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket. Ennek értelmében március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe, a tanulók nem mehetnek az iskolába. Tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Olyan tanítási módok lesznek, amelyek nem igényelnek személyes jelenlétet.

A tantermen kívüli digitális munkarend azt jelenti, hogy a pedagógusok infokommunikációs eszközök használatával, távolról, online adnak tájékoztatást a tanulóknak, támogatják őket a tanulásban, jelölik meg a feldolgozandó tananyagrészeket és határozzák meg a számonkérés vagy a beszámolás módját. Mindez többek között függ a gyerekek életkorától, az otthon felhasználható digitális eszköztől, valamint a tantárgy jellegétől. Az Önök segítsége mindenképpen szükséges, ezért kiemelten fontos lesz az online kapcsolattartás. Nevelőtestületünk hétfőn beszéli meg az új munkarenddel kapcsolatos teendőket, amelyekről honlapunkon keresztül fogjuk tájékoztatni Önöket és a diákokat péntekig. Minden üzenetet az osztályfőnökök is továbbítanak majd a már bejáratott kommunikációs csatornán.

Kérjük, tudatosítsák gyermekeikben, hogy az iskolabezárás nem szünetet jelent, ténylegesen otthon, vagy a felügyelet helyén ajánlott tartózkodniuk, valamint tanulmányi feladataikat a megváltozott körülmények között is teljesíteniük kell.

Amennyiben gyermekük felügyeletét semmilyen módon nem tudják megoldani /család, szomszédok/, végső esetben kérhetnek felügyeletet. Ezt nem az iskola, hanem a tankerületi központ szervezi.

Menzai étkezésre nincs lehetőség, kivétel speciális étkezés, ami éthordós / cukormentes, tej- vagy lisztérzékeny/, amit a szokott módon jelezni szükséges. A befizetéseket nyílván tartjuk, a túlfizetéseket, ha úgy adódik, beszámításra kerülnek, vagy visszafizetjük a tanév végén.

 

Megértésüket, türelmüket és együttműködésüket kérjük, hogy a lehető leghatékonyabban tudjuk végezni együtt a feladatainkat.

Kérdéseiket a szreguly@reguly.szombathely.hu ímélcímen tehetik fel.

Üdvözlettel:

Zielbauer György igazgató