Híreink

Pályaorientációs napok iskolánkban

2016. március 4-én iskolánk 6-7. osztályos tanulói rendhagyó technika – és osztályfőnöki óra keretében ellátogattak a Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző Iskola Faipari Tanműhelyébe. Örömmel láttuk, hogy milyen szép, modern tanműhelye van az iskolának. Itt megismerkedhettek a kárpitos, az asztalos, a kőműves és dekoratőr szakmákkal, de a legjobb az volt, hogy alkothattunk. A hetedik osztályosok nagy lelkesedéssel és fegyelmezettséggel vetették be magukat a virágkaró-készítésbe. Mint a képeken is látható csodálatos faragott, fűrészelt virágkarókkal térhettünk haza. A hatodik osztályosokat leginkább a papírvirág    – készítés nyűgözte le, a fiúk pedig csempéből ragasztottak mozaikokat. Készült még a nap során telefontok is, melyet kézzel magunk varrtunk, még a fiúk is. Örömmel vittük haza az alkotásainkat. A nap végén megállapítottuk, hogy jó volt egy kicsit –a sok tanulás mellett- kiszabadulni az iskolából, megismerni a kétkezi munka, az alkotás örömét, azt, hogy kezünket nemcsak  írásra és a mobiltelefon nyomkodására használhatjuk, hanem alkothatunk is, hisz a mai tanterv alapján erre oly kevés lehetőségünk van.

Március 8-án  – nőnap alkalmából – a LUK Savariában a 7. osztályos lányok részt vehettek a Lányos napon. Bemutatták nekünk a gyár történetét, elmesélték, hogy miket készítenek, továbbá nők meséltek a munkájukról, hogyan jutottak pozíciójukba, milyen iskolákat végeztek. Beszéltek a nyelvtudás fontosságáról, a munka melletti tanulás nehézségeiről, biztattak bennünket a tanulásra. Végül gyárlátogatáson is részt vehettünk,  és persze a nőnapi köszöntés sem maradt el.

Mindkét program nagyon hasznos volt számunkra, örültünk annak, hogy közelebb kerülhettünk a munka világához, hasznos tapasztalatokat szereztünk pályaválasztásunkhoz. Ér persze megerősített bennünket abban, hogy tanulni érdemes, tanulni kell és nem is keveset.