Híreink

Kedves Szülők, Kedves Kollégák!

Eldőlt, hogy az elektronikus kapcsolat tartásból melyiket használjuk és hogyan.

Az állam nem tette ingyenesen hozzáférhetővé a KRÉTA rendszert. A használói nehézségekkel tudják alkalmazni / összeomlott/.

A Mozaik a tananyagukat tette felhasználhatóvá.

A Redmenta rendszer a középiskolások részére készült elsősorba.

A Discard nem magyarnyelvű rendszer.

Többen használjátok a Google classroom rendszer ezért úgy döntöttem, hogy ezt a rendszert használjuk.

Minden kolléga megkapja az osztályok email címeit és létre hozza a saját classroomját legkésőbb 2020.03.27-ig. Aki a mai napnál hamarább hozta létre a rendszert ezen a héten, az a hétfői értekezleten nem figyelt, és egyéni akciót szervezett.

Kérek mindenkit arra, hogy egymásnak és a tanulóknak 08-16 óra között küldjük ki a tananyagot illetve emailt.

Fontos, hogy nem órarend szerint dolgozunk. A több órás tantárgyakból, nemzetiségi németből hetente 3-szor, a heti 4-2 órás tantárgyak pl.: magyar, matek, angol, stb. heti 2-szer a heti egy órás tantárgyakból hetente egyszer küldjünk anyagot, ami a gyerekek terhelhetőségét nem haladja meg. Legyen benne magyarázó rész, gyakorló rész és önálló feladat. Számonkérés is lehetséges.

Készségtantárgyak oktatása napirenden van. Ének, rajz tantárgyaknál életraj, dalok hallgatása festmények irányzatok ismertetését lehet használni. Gondoljatok arra is, hogy ez számotokra is mennyi időt vesz igénybe, de a gyereknek vannak más tantárgyai is és ezt az oktatási formát mindenkinek tanulnia kell / pedagógusnak, szülőnek és gyereknek/.

A nehézségek kiküszöbölésére Balogh András rendszergazda rendelkezésre áll. A telefonos segítsége munkanapokon 08-16 óráig él a következő telefonszámon:06-30-680-6459.

A Youtube-on a következő linken https://www.youtube.com/user/adamlajtai12/videos találhattok hasznos videókat a Google classroom-ról.

Az első és második osztályos tanulókkal továbbra is az osztályfőnökök tartják a kapcsolatot a szülőkön keresztül. A tananyagot neki kell küldeni, a terhelhetőség rájuk is vonatkozik.

2020.03.20.

Zielbauer György