Híreink

Iskolai kampányoltás a 7. évfolyamos tanulóknak

Oltások: mindenkinek Hepatitisz B; a lányoknak felmért igény szerint HPV is.

Oltás napja: 2020. június 5. (péntek)

Pontos ideje: a szülőknek kiküldött beosztás szerint. Kérjük, tartsák be!

Időtartama: kb. 1,5 óra

Részletes tájékoztatás: oltásonként a hivatalosan kiadott levél formájában, amelyet a szülők megkapnak, az osztályfőnök küldi ki.

Szülői Nyilatkozatot, amelyek a tájékoztató levelek alján található, vissza kell küldeni 2020. június 3-án, déli 12.00 óráig az osztályok e-mail címre: 

regoltas7.a@gmail.com  regoltas7.b@gmail.com

Kísérő: szülő, törvényes képviselő gondoskodjon a gyermek kíséretéről!

Az oltás iskolai megszervezésének szabályai a jelenleg érvényben lévő szabályozás és a Vas Megyei Kormányhivatal Járási Népegészségügyi Osztályának ajánlásával

 

A mellékelt Nyilatkozatokat a rajtuk megadott osztály – ímélcímre vissza kell küldeni, az oltás csak úgy lehetséges, hogy a szülői hozzájárulást a védőnő megkapja.

Az oltásra csak egészséges gyermek jöhet! A betegség bármilyen tünete esetén  a tanuló  maradjon otthon, és a szülő  hívja fel a gyermeke  háziorvosát telefonon. 

Kérjük, hogy a szülő június 4-ig jelezze az iskolának az osztálynak megadott e-mail címen,  regoltas7.a@gmail.com és az regoltas7.b@gmail.com, ha a gyermeke betegség miatt nem  tud megjelenni  az oltáson.  Az oltás napján pedig, reggel 8:00-8:30 között a 94- 311-952 iskolai telefonszámon tudnak értesítést hagyni a védőnőnek.

 

Kérem, az alábbi szabályokat ismertesse és tartassa be gyermekével!

Egészségügyi szabályok az iskola épületében:

  1. A gyermek csak egy szülővel, törvényes képviselővel érkezhet a megadott időre! A kísérő szülőnél legyen maszk, de kint várja meg a tanulót! Csoportosulás ne legyen sem az iskola előtt, sem az iskola épületében és természetesen az oltás után sem.
  2. Minden 7. osztályos tanuló megkapja a Hepatitisz B oltást, a lányok közül (osztályonként egy kivételével) a korábbi igényfelmérés szerint a HPV oltást is.
  3. Kézmosás és kézfertőtlenítés a kijelölt helyen, az ebédlőnél lévő mosdóknál lehetséges. Folyamatosan szellőztetünk, ezért megfelelő öltözékben érkezzen a tanuló!
  4. Szájmaszk viselése a gyermeknek nem kötelező, de ajánlott, amelyről mindenki maga gondoskodjon.
  5. A kijelölt teremben, a felügyeletet ellátó személy utasítása szerint a megfelelő távolság, 1,5-2 m betartásával várakozzon.
  6. Oltás után a tanulónak az oltási reakció megfigyelése miatt az előírt távolság megtartásával 60 percet még az iskolában kell várakoznia.
  7. Oltás előtt testhőmérés is lesz érintésmentes infra hőmérővel.
  8. A folyamatos fertőtlenítés miatt egy-egy csoport oltására kb. 1 órát kell számolnunk, az oltás nemenként végezzük, a lányokkal kezdünk a két oltóanyagok előkészítése miatt. Az oltás pontos idejét nem tudjuk kiszámolni, a beadástól számítottan 1 órát a gyermek az iskolában tölt még. Kb. 1,5 órával számoljanak, olvasnivaló, víz legyen a tanulóknál!

 

Szombathely, 2020. május 28.

Intézményvezető